Der er mange forskellige faktorer at tage højde for, når man skal beslutte sig for, hvilken bil man vil købe og køre rundt i fremover. Der tages selvfølgeligt højde for de helt basale ting som pris, udseende, kvalitet og sikkerhed. Men disse basale ting kan ikke stå alene: stort set alle biler der er godkendt til at køre på de danske veje kan anses som havende tilpas høj sikkerhed for de fleste mennesker, og der er også meget skrappe kvalitetskrav. Prisen varierer selvfølgeligt meget fra den ene model til den anden, men så snart man har sporet sig ind på hvilken type af bil man leder efter, så er priserne ofte rimeligt ens på tværs af bilproducenterne. Der kan selvfølgeligt være stor forskel på hvordan de forskellige biler ser ud, og der er selvfølgeligt intet galt i gerne at ville have en bil, som man synes er flot og præsentabel. De færreste ønsker dog at træffe deres beslutning udelukkende ud fra hvordan bilen ser ud: det virker ikke særligt fornuftigt.

Heldigvis er der også andre faktorer der spiller ind, men de kan være lidt sværere at sætte ord på. Det handler nemlig om vores følelser, hvordan vi ser os selv, og hvordan andre opfatter os. Vi mennesker er sociale væsener, og det betyder at vi bekymrer os – i større eller mindre grad – om hvordan vi opleves af andre. Vi ønsker så vidt muligt at kunne se os selv i øjnene, og være stolte af vores handlinger. Samtidig ser vi det som fordelagtigt hvis andre også har et positivt indtryk af os, da det øger chancen for, at vi kan arbejde sammen med dem frem for at stå alene, eller måske endda have fjender. Alle disse ting ligger dybt i os, og derfor spiller de også ind i noget så almindeligt, som at vælge en bil.

En af de helt store faktorer som vores bilkøb bliver målt på nu om dage, er hvilken effekt bilen har på miljøet. Stort set alle er blevet opmærksomme på klimaforandringerne, og har accepteret at vi mennesker har spillet en aktiv rolle i, at sætte gang i potentielt katastrofale forandringer af vores klima og miljø. Hvis man aktivt skader miljøet, så kan man næsten ikke undgå at have dårlig samvittighed: og hvis andre ser dig gøre det, så vil de også dømme dig for det. Hvis man til gengæld tager aktive skridt imod at mindske sin negativ effekt, så vil man både få det bedre, og etablere et positivt indtryk i sine medmennesker.

Der er mange gode grunde til at ville køre rundt i en SUV med en kraftig motor. For mange mennesker er sådan en kraftig SUV den bedste løsning på de praktiske problemer, som de ønsker at købe en bil til at håndtere. Udfordringen er imidlertid, at sådan en bil traditionelt set har været en enorm benzinsluger. En stor SUV med en kraftig motor brænder rigtigt meget benzin af, og det er noget vi alle ved skader miljøet. Man kan altså let få dårlig samvittighed ved at købe, eller sågar bare overveje at købe, sådan en bil. Endnu værre er det, når man overvejer hvordan andre vil se og dømme én for, at køre rundt i sådan en miljøkatastrofe.

Det sætter én i en svær situation: bilen der bedst dækker ens praktiske behov har nogle negative mentale og sociale konsekvenser. Men hvad hvis du kunne skære disse negativer væk? Det kan man gøre i dag, ved at købe en el-drevet SUV som den nye Ford mustang mach-e. Ved at købe en elbil kan du dække alle de praktiske behov, undgå den dårlige samvittighed, og endda styrke den måde, som du opleves på socialt.